Online nascholing

Webinar ‘Wat doet de lockdown met mensen met Down?’

Het coronavirus heeft ons met z’n allen gedwongen tot de vermaledijde anderhalve meter afstand en tot afzondering van de mensen die ons dierbaar zijn. Van de ene dag op de andere zijn vele duizenden kinderen en volwassenen met downsyndroom in een totaal andere wereld – of zeggen we beter ‘draaiboek’ – terecht gekomen. 

Hoe bereiden ouders en voorzieningen hen voor op het post-corona tijdperk en op een terugkeer naar het nieuwe normaal? Gaan ze de overgang van het corona-draaiboek naar het oude gemakkelijk kunnen maken en hoe kunnen we hen hierbij helpen? 

Op deze en vele andere vragen zoeken we in deze webinar verbinding met elkaar en we gaan samen op zoek naar antwoorden onder leiding van orthopedagoog Karel De Corte.

De webinar duurt 1 uur en 30 minuten.

Mocht u met uw team samen een sessie willen volgen. Neem dan contact met ons op om in onderling overleg een datum af te stemmen info@hippocratesacademy.nl.

e-Learning ‘Downsyndroom anders bekeken’

Een e-learning over het begeleiden van kinderen en volwassen met het Syndroom van Down. Dit programma helpt u om beter te begrijpen wat deze mensen kenmerkt en wat er in hen omgaat. Zodat u als zorgprofessional, vader of moeder verbinding kunt krijgen en echt iets kunt betekenen in hun kleurrijke, maar ook kwetsbare leven.

Presentator Jan Willem Roseboom gaat in gesprek met orthopedagoog Karel De Corte. Hij werkt in Vlaanderen al meer dan 20 jaar met mensen met Downsyndroom. Hij schreef het boek ‘Maak me niet Down’, een echt basisboek over het leven en werken met deze mensen.

De e-learning duurt 1 uur en 15 minuten.

Heeft u vragen, stuur ons een mail: info@hippocratesacademy.nl.